Sveriges bästa webbhotell 2022

Vi jämför Sveriges bästa olika webbhotell på riktigt 

Sveriges bästa webhotell 2022
Bästa webbhotell för svenska webbplatser – undvik långsamma laddningstider, dålig support, bristande säkerhet med mera.

Vi tog hjälp av experter med många års erfarenhet av svenskt webbhotell för att ta reda på vilket företag som erbjuder den bästa lösningen för såväl personliga bloggar som företagshemsidor.
företag och rigorösa lösningar.

Förutom att experter testar webbhotell, tittar vi även på våra kunders egna recensioner för att få en bättre helhetsbild av de som presterar bäst.
Nedan hittar du de bästa webbhotellen först och längre fram i artikeln kan du lära dig mer om andra webbhotell, vad som kan vara värt att överväga och de olika kraven beroende på vilken typ av webbplats du har.

Om du är helt grön på detta med webhotell och hemsidor…
Till att börja med är det självklart att börja med Misshosting då jag har bäst erfarnhet med det webbhotellet.
Deras grundplan är perfekt för nybörjare, men också för lite mer avancerade sajter. Dessutom har den ett bra stöd som alltid kan hjälpa.
Kom ihåg att du alltid har möjlighet att skala upp och uppgradera till en VPS eller dedikerad server vid ett senare tillfälle när din webbplats växer.

 • Hostinger <-----------------------------
 • Miss hosting <--------------------------
 • Simply.com <----------------------------
 • Seravo <---------------------------------
 • Hostinger <-----------------------------
 • FS Data <--------------------------------
 • Inleed <----------------------------------
 • Egensajt <-------------------------------
 • Hostinger <-----------------------------
 • One <------------------------------------

1. Hur man väljer rätt webbhotell för en webbutik E-handel

Du funderar på att starta en webbutik, men du vet inte vad som är det bästa webbhotellet för din investeringsgruva? I så fall är du inte ensam om den här känslan, men det behöver inte vara ett så komplicerat och svårt beslut.

Istället kan du fokusera på att skaffa ett SSL-certifikat, en bra mängd minne för PHP och andra resurser för att få din onlinebutik att ladda och fungera smidigt. Nedan förklarar vi mer i detalj systemkraven för WooCommerce, ett av de mest populära gratisalternativen för onlinebutiker.

2. Gör det enkelt för dig själv

Ett webbhotell som erbjuder snabba och kraftfulla lösningar kommer i slutändan att spara dig huvudvärk. Webbhotellkonton som lämpar sig för att ta hand om företagskunder brukar vara lämpliga för detta i första hand.

MissHosting går långt mot nya onlinebutiker som WooCommerce, Prestashop, Magento, OpenCart och andra. Utvecklad i PHP med MySQL-databas. Kostnaden för bra affärslösningar hos olika webbhotell väl lämpade för nätbutiker är väldigt billigt för det man får per månad.
Genom att välja en bra grund att bygga från grunden kan du lägga mer tid på att arbeta på din e-butik utan att behöva ta itu med problem i första hand.

MissHosting
Bäst I TEST
SEK 1 kr/mån per månad
Utrymme 250gb
Antal E-postadresser: Obegränsat
Obegränsad bandbredd
Sitebuilder: Ingår
14 dagars pengarna-tillbaka-garanti
Simply.com
BRA
SEK 5,30 kr/mån per månad
10 GB hemsidesutrymme
Obegränsat med e-postkonton
Obegränsad bandbredd
1-Click-installationsprogram med WordPress™
14 dagars pengarna-tillbaka-garanti
Inleed
BRA
SEK 19 kr/mån per månad
Utrymme 10 GB
Obegränsat med e-postkonton
1 GB RAM - 1 Core
Gratis SSL - Let's encrypt
SSH, OPcache, Redis

3. Följ Googles rekommendationer

Eftersom laddningstid är en så viktig rankningsfaktor för Google skapade de sitt eget verktyg; PageSpeed ​​​​Insights, låter dig testa din webbplats laddningshastighet. Verktyget ger dig också förslag på saker du kan göra för att förbättra laddningstiderna, vilket du självklart bör följa!

När du väl har lanserat din nya webbplats via ditt betrodda webbhotell har du förmodligen fyllt den med bra innehåll i form av text, bilder och videor. Var dock försiktig med stora bildfiler som tynger sidan och påverkar laddningstider. Kom också ihåg att komprimera dem innan du lägger upp dem på din webbplats.

På samma sätt som stora bilder saktar ner din sajts laddningstid kommer för många kodrader att påverka dina laddningstider negativt. Istället, genom att komprimera HTML-, CSS- och JavaScript-kod genom verktyg som Gzip, kan du potentiellt påskynda din webbplats. Detta kan vara lite tekniskt och kan kräva lite hjälp om du inte är en utvecklare själv.

4. Förstå dina behov inför valet av webbhotell

 • Vilken typ av webbplats utvecklar du?
 • Vill du ha något vanligt (kanske en WordPress-blogg)?
 • Behöver du Windows-programvara?
 • Behöver du stöd för ett specifikt skript (t.ex. PHP)?
 • Kräver din webbplats speciell programvara?
 • Vad kommer din webbtrafikvolym att vara eller blir?
 • Här är några grundläggande frågor som du behöver veta svaren på själv.
  Ett bra tips kan vara att föreställa sig hur din hemsida kommer att se ut och fungera, sedan tänka ett år in i framtiden och fundera på vad du vill/behöver för din sida.