Hur bygger du din hemsida?

Hur bygger du din hemsida?
Hur bygger du din egna hemsida?

En hemsida kan göras på flera olika sätt. Men för varje sätt så behöver du alltid ett domännamn och ett webbhotell.

Bygga en “gratis webbplats”
På Internet kan du hitta flera olika alternativ för att skapa en “gratis webbplats”. Men med dessa tjänster stöter du fortfarande på komplikationer. Till exempel kommer din webbplats inte att ha din egna domän som du ösnkar sam kommer det finnas annonser placeras på din webbplats. Du kommer alltid att behöva betala för att få den webbplats du vill ha. Att skapa en “gratis hemsida” är därför ingen rekommendation.

Bygga en hemsida med CMS

CMS, eller Content Management System, är ett innehållssystem och verktyg för att skapa och underhålla ditt webbplatsinnehåll. Det mest kända och populära innehållssystemet är WordPress. Att bygga en webbplats med WordPress kan vara en skrämmande inlärningsprocess för nybörjare, men på grund av dess oändliga möjligheter anses det av många vara det bästa verktyget för att bygga en webbplats. På Simply.com kan du skapa en webbplats i WordPress och med vår ettklicksinstallation kan du komma igång på nolltid. WordPress är också det bästa valet för att skapa din egen blogg.

Vad är viktigt att tänka på när du bygger din hemsida?

 1. Skapa en visuellt tilltalande webbplats. Din webbdesign är det första intrycket en besökare får av ditt varumärke. En attraktiv  webbplats kommer att locka besökare och har en högre chans att lyckas än en dåligt designad.
 2. Gör din webbplats lättare att navigera. Navigering på en webbplats är mycket viktig. Besökare kommer att bli frustrerade och lämna din webbplats om de inte lätt kan hitta det de letar efter. Därför bör du alltid ha en lättanvänd meny och placera interna länkar på strategiska platser så att besökarna alltid hittar den sida de vill besöka.
 3. Se till att din webbplats är responsiv. Fler och fler människor surfar på Internet med sina mobiltelefoner. Därför är det absolut nödvändigt att din webbplats ser bra ut och fungerar bra på mobila enheter. Lyckligtvis är både vårt hemsidasprogram och WordPress-mallar fullt lyhörda. Hemsideprogrammet har också en dedikerad viewport-redigerare för mobila enheter så att du kan göra manuella ändringar på sidan som dina mobila besökare kommer att stöta på.
 4. Säkra din webbplats. Naturligtvis är det viktigt att du skyddar din webbplats mot många typer av digitala hot. Detta ger dina besökare en känsla av säkerhet och minskar avsevärt risken för att din webbplats hackas. På one.com vet vi hur viktig en säker webbplats är, och det är därför som alla våra planer inkluderar ett gratis SSL-certifikat.
 5. Skriv bra och intressant innehåll. Det är ett måste för att öka trafiken till din webbplats. En användare kommer att lämna och aldrig återvända om de inte är intresserade av innehållet på din webbplats. Därför bör du alltid skapa kvalitativt och engagerande innehåll, som informativ text, vackra bilder eller engagerande videor.

Det kommer video på min Youtube hur man installerar och kommer igång, Prenumerera på min Youtube nu

 • Miss hosting <-----------------------
 • Simply.com <-------------------------
 • Inleed <-------------------------------
 • Egensajt <----------------------------
 • Hostinger <--------------------------
 • One <---------------------------------
 • Seravo <----------------------------- Världens snabbaste WordPress servrar
Sveriges bästa webhotell 2022