Nordnet eller Avanza

Många potentiella aktiesparare måste fundera på om de ska välja Avanza eller Nordnet. Två stora nätmäklare. Denna fråga har inte besvarats. Det kan inte sägas att Avanza alltid är bättre än Nordnet eller att Nordnet alltid är bättre än Avanza. Svaret på denna fråga beror på dina personliga mål och omständigheter. Lyssna nedan, jag ska försöka göra det lättare för dig att välja om du vill öppna ett konto hos Nordnet eller Avanza.

Avanza
Nordnet

Avanza är det enklaste att använda och bäst för nybörjare
Nordnet vs Avanza: Avanza är enklare att använda
Avanza är enklare att använda och mer begripligt än Nordnet. Avanza är därför det bästa valet för nybörjare som funderar på Nordnet eller Avanza.
Om man läser kommentarerna på forumen och bloggarna1 blir det snabbt tydligt att nästan alla tycker att Avanza har en snyggare och mer lättanvänd hemsida. Många säger också att Avanzas användargränssnitt är mer intuitivt och lättare att förstå, även om du aldrig har använt det tidigare. Detta gör det enkelt att handla och hitta den information du behöver. Jag håller med om detta och om du är en småsparare som inte har handlat aktier tidigare är Avanza ett mycket bättre alternativ som gör det enkelt att komma igång. Avanza erbjuder också betydligt snabbare kundservice om du har frågor eller behöver hjälp. Om du måste fråga om Avanza eller Nordnet är det bästa valet så är oftast den mer nybörjarvänliga Avanza det bästa valet.

Välj båda
Både Avanza och Nordnet har sina styrkor och svagheter. När du väljer ett Nordnet- eller Avanza-konto kan det därför vara det bästa valet att välja båda kontona. Att öppna ett konto hos mäklare är helt gratis. Så det är ingen skada i det och du kan använda de bästa aspekterna av båda mäklarna. Att ha ett konto hos båda mäklarna ger flera andra fördelar. Du kan spara mer pengar på aktier utan courtage och du får en bankgaranti från båda mäklarna, vilket innebär att dubbelt så mycket pengar är skyddade.
Att ha ett konto hos båda mäklarna kan därför vara ett mycket bra alternativ. Många vill dock inte sprida sin investering och i det här fallet rekommenderar jag Avanza som är enklare att använda.

Sammanfattning och Slutsats

Jag vet att alla inte vill läsa hela denna artikel om Avanza vs Nordnet och det är därför jag lägger min slutsats här i början av artikeln. Jag uppmuntrar dig att läsa hela artikeln, men om du inte vill kan du läsa min sammanfattning och slutsatser här eller följa några av mina råd ovan. Denna sammanfattning kan hjälpa dig att fatta ett bra beslut om du ska välja Avanza eller Nordnet, men den tar inte hänsyn till dina specifika krav, förutsatt att du är en typisk småsparare som vill ha en bra, billig nätmäklare som är lätt att göra affärer med . tjäna pengar på aktier.

Spelar valet någon roll

Låt mig börja med att säga att det egentligen inte spelar någon roll om du väljer Avanza eller Nordnet. Båda är mycket bra val. Båda nätmäklarna har mycket nöjda kunder och båda ger dig goda möjligheter att tjäna pengar på aktier. Båda mäklarna ger dig tillgång till ett stort antal olika börser, fonder och andra finansiella instrument. Är du en småsparare och vill köpa gratis utan mellanhand kan du välja både Nordnet och Avanza. Båda mäklarna erbjuder gratis handel för småsparare i sitt grundpaket. Det spelar heller ingen roll om du väljer Avanza eller Nordnet om du vill att dina pengar ska skyddas av en bankgaranti. Medel som sätts in på ditt aktiehandelsbankkonto skyddas av bankgarantier från båda mäklarna
Med andra ord erbjuder båda mäklarna mycket liknande tjänster.

Avgörande faktorer

För att avgöra om du ska välja Nordnet eller Avanza bör du därför titta på andra faktorer, som hur enkelt det är att sätta in pengar och hur bra kundservice de erbjuder.
Båda mäklarna gör det väldigt enkelt att sätta in pengar och i båda fallen kan det ibland ta några dagar innan pengarna når ditt konto. Hur lång tid det tar beror dock på vilken tid på dygnet du gör överföringen och vilken bank du överför pengarna från. Ingen mäklare har en klar fördel i banktjänster.

Kundtjänsten – Den stora skillnaden

Men om man tittar på kundservice, enligt min erfarenhet, är den klara vinnaren Avanza. Enligt min erfarenhet är Avanzas kundtjänst mer kunnig och bättre än Nordnets. Avanzas kundtjänst brukar också svara på mejl snabbare än Nordnet. Nordnet får dig ofta att vänta flera dagar på svar, medan Avanza svarar snabbt. Nordnet kundtjänst gav mig fel svar några gånger och gav mig information som de ändrat sig om. Det har aldrig orsakat några större problem, men det tar tid och pengar. Detta har aldrig hänt med Avanza, som har gett snabba, exakta svar och lösningar på problem. Det här verkar vara en upplevelse som delas av andra. Läs mer om andras upplevelser längst ner på sidan.
Avanza har en stor fördel jämfört med Nordnet. Denna fördel gentemot Nordnet är att Avanza, som tidigare nämnt, är klart snyggare och enklare att använda.

Ska du välja Avanza eller Nordnet?

Om du funderar på om du ska välja Avanza eller Nordnet, utifrån ovanstående och min personliga erfarenhet, måste jag rekommendera Avanza. Deras snabbare och bättre kundservice och snyggare och vänligare hemsida ger dem vinsten i Avanza vs Nordnet-striden. Bara för att jag tycker att Avanza är ett bättre val betyder det inte som tidigare sagt att Nordnet är ett dåligt val. Båda mäklarna är bra alternativ och mycket bättre alternativ än att spara dina bankaktier.
Det är dock värt att nämna att Nordnet har en fördel gentemot Avanza, och det är Shareville, som låter dig kopiera andra handlares inköp för att tjäna pengar. Detta kan vara en bra strategi om du väljer rätt person att följa, men jag tycker alltid att du ska välja vilka aktier du ska köpa och undvika att följa andra. Så den här funktionen påverkar inte min rekommendation. Jag vill dock nämna det i den här sammanfattningen eftersom du kanske tycker att det är en värdefull funktion.

Skapa ett konto på båda det är gratis.