Vad är kryptovaluta och hur fungerar det?

Vad är kryptovaluta och hur fungerar det?

Kryptovaluta – innebörd och definition

En kryptovaluta, även känd som en kryptovaluta, är vilken valuta som helst som finns i digital eller virtuell form och som använder kryptering för att säkra transaktioner. Kryptovalutor har ingen central behörighet att utfärda eller reglera dem, utan använder istället ett decentraliserat system för att registrera transaktioner och utfärda nya enheter.

Vad är kryptovaluta?

Kryptovaluta är ett digitalt betalningssystem som inte är beroende av banker för transaktionsverifiering. Det är ett peer-to-peer-system som låter vem som helst, var som helst, skicka och ta emot betalningar. Istället för att bära och växla fysiska pengar i verkligheten, är kryptovalutabetalningar bara digitala poster i en onlinedatabas som beskriver specifika transaktioner. När betalningar överförs i kryptovaluta registreras transaktionerna i en offentlig reskontra. Kryptovalutor lagras i digitala plånböcker.
Namnet kryptovaluta kommer från det faktum att krypteringen används för att verifiera transaktioner. Därför innebär avancerad programmering lagring och överföring av kryptovalutadata mellan plånböcker och offentliga register. Syftet med kryptering är att ge säkerhet och säkerhet.
Den första kryptovalutan var Bitcoin, grundad 2009 och fortfarande den mest kända kryptovalutan idag. Mycket av intresset för kryptovalutor bygger på att de handlas i vinstsyfte och spekulanter pressar ibland upp priset.

Hur fungerar kryptovaluta?

Kryptovalutor fungerar på en distribuerad offentlig reskontra känd som blockchain, ett register över alla transaktioner som underhålls och ägs av alla som äger valutan.
Kryptovalutaenheter genereras av en process som kallas gruvdrift eller gruvdrift och involverar användning av datorkraft för att lösa komplexa matematiska problem som genererar mynt. Användare kan också köpa valutor från mäklare, sedan spara och spendera dem med kryptoplånböcker.
Om du äger kryptovaluta äger du inget påtagligt. Vad du har är nyckeln som gör att du kan flytta en post eller måttenhet från en person till en annan utan att behöva en pålitlig tredje part.
Även om Bitcoin har funnits sedan 2009, är kryptovalutor och tillämpningar av blockchain-teknologi fortfarande nya för finansvärlden och fler tillämpningar förväntas i framtiden. Handel med aktier, obligationer och andra finansiella tillgångar kan så småningom handlas med denna teknik.

Exempel på kryptovalutor
Bitcoin
Ethereum
Litecoin
Dogecoin
Ripple
Cardano
Solana
Shiba Inu
Tron

Här köper du kryptovaluta

Hur du minar Helium