Dropshipping: En svensk guide

I grund och botten finns det tre populära tillvägagångssätt inom e-handel för personer som vill börja sälja via sin egen webbutik.

 

Du kan köpa, lagra och sälja dina produkter, vilket är den vanligaste formen av distanshandel. Eller så kan du erbjuda din egen tjänst eller produkt.
Det tredje sättet, dropshipping, är för närvarande den snabbast växande affärsmodellen i Sverige och i Världen.
Dropshipping innebär att du själv är ansvarig för marknadsföring och försäljning av leverantörens produkter i din webbutik. broddar reflexsele

Dropshipping: En svensk guide

När en vara är såld skickas beställningen direkt från din leverantör, som ansvarar för att leverera produkten till din kund. För varje såld produkt behåller du en del av vinsten.
Sverige har märkligt nog legat efter med att dropshipping som affärsmodell inom distanshandel. Till exempel, i USA och Kina är dropshipping väldigt vanligt.
En av anledningarna till att Sverige inte har drivit tillväxten av dropshipping kan förklaras av att det tidigare inte fanns tillräckligt många leverantörer som erbjöd dropshipping som en hållbar försäljningsmodell.

Detta förändras dock drastiskt.
Dropshipping är inget nytt koncept, men svensk e-handel genomgår just nu en stora förändringar. Dropshipping är inte bara en affärsmodell som vinner popularitet i den svenska e-handelsvärlden.

Hur funkar dropshipping?

 1. Hitta en leverantör du kan arbeta med. Om du redan har en stor försäljningsvolym kan du i vissa fall själv kontakta leverantören för att inleda ett samarbete. Det vanligaste sättet är dock att använda en leverantörsplattform som redan har flera leverantörer anslutna för dropshipping. (Se nedan)
 2. I din webbutik marknadsför och säljer du de produkter du valt. (Kunderna förstår inte att produkter inte är “dina egen”.) Priset bestämmer du själv.
 3. När en kund lägger en beställning i din webbutik går beställningen till din leverantör som sköter leveransen.
 4. Leverans och generellt reklamationer och assistans hanteras av din leverantör.
 5. Du behåller en del av värdet av beställningen eller provision på sålda varor.

Hur hittar man grossister och leverantörer till Sverige?

En av anledningarna till att dropshipping förekommer i relativt liten utsträckning i Sverige är att väldigt få leverantörer kan erbjuda bra leveransvillkor till den svenska marknaden.
Idag finns det dock flera bra leverantörsplattformar att använda som ger goda förutsättningar för den nordiska marknaden.

 • Cjdropshipping <--- Klicka och skapa ett gratiskonto redan nu
 • Banggood <--- Klicka och skapa ett gratiskonto redan nu
 • Alidropship <--- Klicka och skapa ett gratiskonto redan nu
 • Printify (Dropshipping kläder) <--- Klicka och skapa ett gratiskonto redan nu
 • Printful <--- Klicka och skapa ett gratiskonto redan nu
 • Amazon.se <--- Klicka och skapa ett gratiskonto redan nu