Grunderna i Affiliate Marketing

Affiliate-marketing kan tyckas vara svårt att förklara, men verkligheten är att det inte är så komplicerat. Här tittar vi på de mest grundläggande inom affiliate marketing.

Affiliate marketing, är en prestationsbaserad form där du får betalt för att rekommendera tjänster eller produkter för företag.
Så, för er som vill bli en affiliate, här är svaret på den gamla frågan “vad är affiliate marketing?”.
Affiliate-marknadsföring bygger på samma princip oavsett var du befinner dig eftersom den är baserad på ett enkelt koncept: partnerskapsmarknadsföring.
Grunderna i Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

Affiliates kallas ofta för annonsörer eller utgivare och är grunden för metoden som annonsörer distribuerar sitt innehåll med, t.ex. bloggar, kupongsajter, cashback, e-post, Sociala Medier och i princip alla andra typer av trafik.

Annonsörer

Annonsören betalar sedermera för placeringen av deras innehåll, oavsett om det är redaktionellt innehåll eller incitamentbaserat innehåll som rabattkoder eller cashbacks genom att betala provision till publicister för varje klick eller försäljning som publicisten gett upphov till.
Affiliate marketing erbjuder alltså publicister att få betalt för en förutbestämd åtgärd, i de allra flesta fall en försäljning. Olika affiliateprogram (annonsörsprogram) erbjuder olika procentsatser av försäljningsvärdet som kompensation för att publicisten har bidragit till en försäljning.

Affiliatenätverk

Affiliatenätverk finns till för att vara en resurs till både annonsörers affiliateprogram och alla affiliates. Affiliatenätverk tillhandahåller den spårningsteknik som behövs för att säkerställa att alla affiliate-försäljningar spåras och redovisas korrekt. Affiliatenätverken hanterar även alla utbetalningar från annonsör till publicist. De erbjuder allt som ofta också utbildning till potentiella affiliates och hjälper dig att hitta rätt affiliateprogram för dig och din verksamhet.
Detta ekosystem har som syfte att skapa en plattform för ett ansvarsfullt samarbete mellan annonsörer och affiliatemarknadsförare. Är du intresserad av att bli en affiliate? Gå med i vårt nyhetsbrev så kommer du få all information du behöver för att starta igång med Affiliate marketing.
Adrecord är ett närverk jag rekommenderar men du behöver ha en hemsida eller ha över 7000+ följare på nåt av dina sociala medier.
Du kan köpa följare här men det är inget jag rekommenderar någon att göra.

Fördelar med Affiliate marketing

Fördelar med affiliate marketing
  • 1. Kräver inga förkunskaper.
  • 2. Det är billigt.
  • 3. Mindre ansvar.
  • 4. Tjäna pengar överallt, dygnet runt.
  • 5. Jobba vart du vill.
  • 6. Enkelt att arbeta med affiliate marketing i Sverige.

Nackdelar med Affiliate marketing

Fördelar med affiliate marketing
  • 1. Utmanande om du inte följer våra tips
  • 2. Att få resultat kan ta månader
  • 3. Investera i dig själv

Affiliate Program du kan gå med i

Innan du ansöker till någon av dessa nedan så behöver du äga en hemsida som får lite trafik eller ha sociala medier sådan som Tiktok,instagram,youtube eller facebook och då behöver du fler än 6000+ följare

Affiliate marketing funnel strategi

En marknadsföringstratt är en automatiserad process för att attrahera besökare, omvandla dem till potentiella kunder, följa dem med relevant dokumentation och baserat på beteendet hos potentiella kunder, som är kvalificerade att bli kunder. potentiella kunder är redo att sälja.
Det är i grunden content marketing, men det kokar ner till en process som automatiserar din marknadsföring.
Det ger dig också ett systematiskt sätt att testa, hitta och optimera innehåll.

Hela marknadsföringstratten handlar om ett specifikt ämne. Men ju längre du går till vänster, desto mer blir den kundfokuserad (vilket innebär att den hanterar kundproblem). Och ju längre du går till höger, desto mer fokuserad blir den lösningen (vilket betyder att den relaterar till dina lösningar).
Den vänstra sidan fångar intresse. Sociala inlägg (särskilt sponsrade som du kan rikta in dig på) lockar aktivt intresse. Blogginlägg väcker intresse på ett reaktivt sätt eftersom de fokuserar på relevanta problem som din målgrupp står inför och därför söker efter.

affiliate marketing funnel
bästa affiliate marketing funnel